četrtek, 13. maj 2010

Program - MAJ & JUNIJ 2010


MAJ 2010


Petek, 21. 5. 2010, ob 17.00 uri
Severni mestni park Navje, Zupančičeva jama, Ljubljana
»Prebranke«, delavnica recikliranja odpadnih knjig

Vabimo vas na delavnico recikliranja odpadnih knjig v uporabne in zabavne predmete, ki jo bo vodila Maja Modrijan iz kulturno-ekološkega društva Smetumet. Delavnica je primerna za vse starosti. V primeru težkih padavin, delavnica odpade!


V parku boste lahko obiskali tudi Premično Krtino – do okolja prijazno knjigarno na kolesih, s katero večamo dostopnost Krtininih knjig po Ljubljani ter krepimo našo fizično in vašo bralno kondicijo.

Dogodek gostuje v okviru SEZAMovega projekta "Še so z nami". Udeležba je brezplačna!

-----------------------------------------------------

GOSTOVANJE JUDITH SQUIRES V LJUBLJANI

Judith Squires, avtorica knjige Spol v politični teoriji, ki smo jo lansko leto izdali pri Založbi Krtina, je mednarodno uveljavljena avtorica, ki se ukvarja s feministično politično teorijo, politikami spola ter teorijo demokracije in državljanstva. Je profesorica politične teorije in predstojnica Oddelka za politologijo na Univerzi v Bristolu (VB).

Sreda, 26. 5. 2010, ob 19.00 uri
Cankarjev dom (Klub Lili Novy), Ljubljana
Spol v politični teoriji in analizi – Pogovor z Judith Squires

V pogovoru bomo z avtorico razmišljali o temah, ki jih odpira v svoji knjigi Spol v politični teoriji, ki je ena ključnih razprav v polju sodobne feministične politične teorije; jo povprašali po njenih novih teoretskih raziskovanjih na področju teorije demokracije in državljanstva; skupaj z njo razmišljali o razlogih za nizko stopnjo prisotnosti žensk v politiki in poskusili odgovoriti na vprašanje ali so spolne kvote učinkovita strategija za doseganje enake prisotnosti obeh spolov v politiki; ter še o čem.

Pogovor bo vodila Milica Antić Gaber.

Četrtek, 27. 5. 2010, ob 14.30 uri
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (predavalnica 15)
Predavanje Judith Squires – Multiple inequalities, intersectionality and gender mainstreaming: potential and pitfalls

Pogovor in predavanje sta brezplačna, potekala bosta v angleškem jeziku.

Gostovanje Judith Squires je organizirano v sodelovanju Založbe Krtina in Univerze v Ljubljani – Oddelkom za sociologijo. Za podporo se zahvaljujemo Cankarjevemu domu.

----------------------------------------

JUNIJ 2010

Petek, 11. 6. 2010, ob 17.00 uri
Park Tivoli, Knjižnica pod krošnjami (pod hrastom na trati ob ribniku)
»Prebranke«, delavnica recikliranja odpadnih knjig

Vabimo vas na delavnico recikliranja odpadnih knjig v uporabne in zabavne predmete, ki jo bo vodila Maja Modrijan iz kulturno-ekološkega društva Smetumet. Delavnica bo prilagojena malčkom in šolarjem.


V parku boste lahko obiskali tudi Premično Krtino – do okolja prijazno knjigarno na kolesih, s katero večamo dostopnost Krtininih knjig po Ljubljani ter krepimo našo fizično in vašo bralno kondicijo.

Dogodek gostuje v okviru projekta "Knjižnica pod krošnjami". Udeležba je brezplačna!

Ni komentarjev:

Objavite komentar